Glavna

Iskopali babu s groblja i odnijeli je u nepoznatom pravcu

Posmrtni ostaci Olge Crnobrnje koja je sredinom aprila preminula u 79. godini i sahranjena na vrnjačkom groblju iskopani su u noći između ponedeljka i utorka i odnijeti u nepoznatom pravcu

 

Sanduk su pod okriljem noći "ekshumirali" članovi rodbine, koji više od mjesec dana insistiraju da im preduzeće "Beli izvor" koje brine o groblju dozvoli premještaj pokojnice.

Da je grob oskrnavljen primjetili su radnici koji su došli u udaljeni dio sedam hektara velike parcele, gdje je bila humka, da pripreme novu sahranu i urade betonske obrube.

- U najmanju ruku od smrada nije moglo da se radi. Jedan od kolega primjetio je potom da na jednoj humci nedostaje krst kao i da je zemlja prekopana jer je gornji dio bio mokar. Odmah smo slučaj prijavili rukovodiocima - prenosi beogradski "blic" riječi jedan od radnika na vrnjačkom groblju.

- Familija je zaista prije mesec dana podnijela zahtjev da premjesti tijelo pokojnice u neku novu porodičnu grobnicu. Nismo ulazili u detalje gdje se ona nalazi i zašto su je uopšte ovdje sahranjivali ako su već imali porodičnu grobnicu. Osnova je da smo im jasno predočili da premještanje posmrtnih ostataka koji nisu stari najmanje deceniju nije moguće od prvog maja do 30. oktobra.

Kada se ekshumacija odobri obavlja je preduzeće koje gazduje grobljem ili neka druga ovlašćena firma uz prisustvo policije - izjavio je rukovodilac sektora komunalne higijene JKP "Beli Izvor" iz Vrnjačke Banje Petar Arsić.

 

Sam čin po sebi dobit će najvjerovatnije prekršajni ili krivični ishod jer je o svemu obavještena i policija.