Glavna

Gladnog dječaka keruša doji tri puta dnevno

Chotu Kumar (6) iz Indije živi u najgorem siromaštvu, a kako kaže, njegova porodica često nema novca za hranu zbog čega ga hrani keruša koja ga doji tri puta dnevno.

 

"Živim sa mamom, bakom i bratom, brat radi ali zarađuje 20 dolara mjesečno, a to nije dovoljno za hranu", kaže Kumar. "Sa kerušom sam se sprijateljio od prvog dana, voli me i nikada nije bila agresivna prema meni. Kad hoću da jedem, dovoljno je da legnem pored nje i uhvatim je za zadnje noge", priča mališan iz Indije.
 
Chotu ne ide u školu, a psi su njegovi jedini prijatelji. S obzirom na to da žive veoma siromašno, Kumarova porodica već dugo pristojno nije jela. Jednog dana, majka je ugledala Chotua kako ga doji lutalica.
 
"Uplašio me je prizor, povukla sam ga i upitala šta to radi? Poslije mi je bilo veoma žao. Zbog situacije u kojoj smo, ne ostaje mu ništa drugo, a keruša je zaista dobra prema njemu", priča majka Kumara.
 
Saznavši za Kumarov način ishrane, mještani vjeruju da će on ozbiljno oboljeti ukoliko nastavi tako da se hrani. Međutim, Kumaru to ne smeta, bitno mu je da je sit.
 
"Čujem šta po selu pričaju ali meni to ne smeta. Pijem njeno mlijeko tri puta dnevno i ja sam sretan. Ona me voli a i ja nju veoma, keruša je moj najbolji prijatelj", zaključuje Kumar.