Tešanj: Policija pretukla sina novinarke

 

DOBOJ - Tešanjski policajac je proteklog vikenda, iz još nepoznatih razloga, pretukao sina novinarke i vlasnice Radija "ZOS" Azemine Smailbegović-Mulahuseinović iz ferealne opštine Doboj Jug. "U ovom nemilom događaju učestvovala su četiri policajca i desetak tešanjskih studenata, kada je jedan od policajaca bez ikakvog razloga nasrnuo na ...

... mog sina M.M", izjavila je Srni Mulahuseinovićava koja se juče obratila MUP-a Zeničko-dobojskog kantona sa zahtjevom da o ovome sprovedu istragu.

   Prema njenim riječima, kantonalni policijski komesar Fahrudin Bećirović tokom razgovora sa njom i sinom nije naveo imena policajaca koji su bili na dužnosti, već je rekao da će Interna kontrola kantonalnog MUP-a sprovesti istragu o ovom slučaju.

        "Ovo nije prvi put da moja poorodica i Radio `ZOS` imaju problema sa pojedincima iz tešanjske policije, jer sam ranije kao novinar ‘Oslobođenja’ pisala o mudžahedinima u BiH, kao i o kriminalnim radnjama na tešanjskom području", podsjetila je Azemina Smailbegović Mulahuseinović.

        Ona je naglasila da je tešanjska policija zbog svega toga više puta pokušala, ali nije uspjela, zatvoriti Radio "ZOS", nakon čega je "nepoznato lice" pretuklo njenog supruga koji i danas osjeća posljedice.

        "Od podnošenja tužbe u vezi ovog slučaja sa mojim sinom neću odustati ni u kom slučaju, a ako ne saznam ime policajca, podnijeću tužbu protiv N.N. tešanjskog policajca", dodala je Mulahuseinovićeva.