Razbojnici koji su staricama oteli 1.000 KM nisu pronađeni

Haniju (78) i Šahu (81) Imamović noću napala dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika, vezali ih ljepljivom trakom, tukli te im oteli novac i telefon

Uprkos angažmanu policijskih inspektora PU Gračanica i MUP-a TK da se rasvijetli svirepo razbojništvo koje se prije dvadesetak dana dogodilo u gračaničkom naselju Drafnići,

kada su dvojica naoružanih i maskiranih napadača, razvalivši ulazna vrata kuće siromašnih sestara Hanije (78) i Šahe (81), brutalno ih pretukla te ukrala 1.000 KM, počinioci ovog krivičnog djela još nisu otkriveni.

Prema informacijama iz PU Gračanica, više osoba koje bi se mogle povezati s ovim razbojništvom vođeno je i na poligraf, ali rezultata nije bilo. Ovo je bio četvrti napad na starice koje preživljavaju od socijalne pomoći koja kasni i po tri mjeseca te od milostinje dobrih ljudi i vitri u vrijeme ramazana. 

U četvrtom napadu na sestre, razbojnici su im ljepljivom trakom vezali noge i ruke, pretukli ih te im oteli novac, koji su starice uštedjele od socijalne pomoći i prodatog sijena.
Sestre Imamović posjetio je i Nusret Helić, načelnik Gračanice. Helić je staricama obećao da će im hitno biti ugrađena sigurnija ulazna vrata, da će ih policija češće obilaziti te im je uručio i novčanu pomoć.