Glavna

Fatemah Golmakani prodaje imovinu kako bi pomogla ubicama svog sina

 

"Da su taj dan radili, bili bi preumorni da ubijaju", kaže plemenita majka

"Izljubit ću ih i zagrliti, držati za ruke i reći im da ih neko voli", kaže 56-godišnja Fatemah Golmakani, čijeg je 22-godišnjeg sina ubila banda, kojoj se zarekla pomoći.

 

Devetnaestogodišnjaci Sean Hutton, Sean Ferdinand i Mohammed Hashi te 17-godišnji Lij McSween prošlog mjeseca osuđeni su na doživotnu kaznu za ubistvo Milada Golmakanija.

Napali su ga dok je igrao fudbal u sjevernom dijelu Londona prošle godine. Došli su u taksiju, s kapuljačama na glavi, izboli Milada i njegovog prijatelja i otišli istim vozilom. 

Miladova majka pokazala je nevjerovatnu ljudskost osnovavši humanitarnu organizaciju u ime svog sina te čvrsto odlučivši da će pomoći njegovim ubicama.

Kaže da će ih "odvesti u Evropu da jedu dobru hranu, nose lijepu odjeću i vide šta je život".

Prošlo je više od godine od Miladove smrti, ali njegova soba izgleda identično kao prje. 

- Ne mogu vratiti svog sina, ali mogu oprostiti njegovim ubicama i skinuti taj teret sa sebe. To je jedini način da se pomirim sa svim - kaže Golmakani.

- Oni nisu shvatili da, kada su ubili mog sina, sve njihove nade i snovi pokopani su s njim. Pokopali su i sebe. Da su taj dan radili, bili bi preumorni da ubijaju. Moja organizacija bit će poklon ubicama. Želim im pomoći da nađu posao i želim da im kuham večeru, kao što su njihove majke trebale - dodaje.

- Možda će otići kući i pokazati svojim roditeljima ono što su oni njih trebali davno naučiti. 

Odlučila je prodati vlastitu imovinu kako bi to mogla uraditi.

Četvorica mladića ubola su njenog sina čak 14 puta.

Lij McSween i Sean Hutton

Mohammed Hashi i Sean Ferdinand